opc_loader

Wensenlijst

LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dien je 18 jaar of ouder te zijn, ben je dat?
Ja Nee

GRATIS BEZORGING IN NEDERLAND EN BELGIË!

> BEKIJK ALLE TRUFFELS

De verschillen tussen paddo’s en magic truffels

differences magic mushrooms magic truffles

Als je hier op de website van Magic Truffle Express bent beland, dan is de kans groot dat je geïnteresseerd bent in één van de meest bijzondere schimmels ter wereld: magic truffles, ofwel sclerotia. En hoewel er een wezenlijk verschil zit tussen deze magic truffels en paddo’s (of magic mushrooms), worden de twee vaak in één adem genoemd. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen of juist overeenkomsten tussen de twee? Dat is precies waar we het hier over gaan hebben. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillen tussen paddo’s en magic truffels!

Paddo’s en magic truffels

Op het eerste gezicht zijn truffels en paddo's totaal verschillend. Tenminste, als je er naar kijkt. Mensen die weinig afweten van deze twee producten, denken waarschijnlijk dat ze helemaal niets met elkaar te maken hebben. Maar wist je dat zowel de paddenstoel als de ‘truffel’ eigenlijk gewoon tot hetzelfde organisme behoren? Ja, écht! 

Allereerst moet je begrijpen dat wat wij een magic truffel noemen, geen echte truffel is. Het zijn eigenlijk zogenaamde sclerotia, stukjes compacte mycelium. Deze sclerotia groeien ondergronds, onder de paddenstoel. Ze dienen hier eigenlijk als een soort voedselreserve voor paddenstoelen. Wel is het goed om te weten dat niet álle paddenstoelen sclerotia kunnen. Aanvankelijk werd dit van nature aangetroffen in de soort Tampanensis, maar inmiddels zijn er tal van verschillende soorten variëteiten. 

De verschillen tussen magic mushrooms en magic truffels

Nu we weten dat zowel paddo’s als magic truffles dus eigenlijk tot dezelfde organisme behoren, is het misschien al wat duidelijker waarom de twee zo vaak met elkaar worden vergeleken. Toch zijn er ook héél wat verschillen op te merken. De belangrijkste verschillen liggen eigenlijk voor de hand, gezien ze qua uiterlijk totaal anders zijn. Paddo’s zijn vaak witte paddenstoelen met een zachte en fijne structuur. Daarnaast bevatten ze zoals de meeste paddenstoelen een witte of gekleurde ‘hoed’. Magic truffels lijken daar totaal niet op. Ze zijn donker van kleur, ruw en hard - zowel vers als droog. 

Een ander duidelijk verschil tussen deze paddo’s en truffels is de manier waarop ze leven. Paddestoelen stijgen naar de oppervlakte van de aarde, groeien, laten sporen vrij die op de grond vallen, en sterven. De magic truffles blijven echter hun hele leven ondergronds, waar ze groeien en afsterven. De sclerotia kan eigenlijk worden gezien als een soort overlevingsmiddel voor de schimmel: Normaal ontwikkelen ze zich in de vorm van een paddenstoel, maar wanneer de omstandigheden er niet zijn, bijvoorbeeld door gebrek aan zuurstof of voedingsstoffen, creëert de schimmel in plaats daarvan een vruchtlichaam, onze geliefde scelotria.

De overeenkomsten tussen paddo’s en magic truffles

Als het aankomt op de verschillen tussen paddo’s en magic truffles, dan hebben we dus genoeg te vertellen. Maar zijn er ook overeenkomsten tussen de twee? Jazeker! Naast dat het dus tot dezelfde organisme behoort is de belangrijkste overeenkomst tussen magic truffels en paddo’s namelijk dat beide de geweldige stof psilocybine bevatten. Deze stof - die in het lichaam wordt omgezet in psilocine - is verantwoordelijk voor de hallucinogene trip die je van deze producten krijgt. 

Psilocybine is een natuurlijk voorkomende psychedelische stof die aanwezig is in meer dan 200 soorten paddenstoelen. Al deze paddenstoelen worden op hun beurt weer paddo’s genoemd, en sclerotia waar deze psilocybine in te vinden is worden weer magic truffles genoemd. Snap je het nog? Kortom: het is de psilocybine die zowel de paddenstoelen als de truffels ‘magisch’ maakt. En dat is niet gek: iedereen die weleens een paddo of truffel-trip heeft meegemaakt, weet dat het héél magisch kan zijn. 

Zijn paddo’s sterker dan magic truffels?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat magic truffles de zwakkere versie is van een paddo. Met andere woorden: een magic truffel trip is wat zwakker dan een paddo-trip. Althans, dat is de gedachte. Maar is dat ook zo? Het antwoord hierop is nee.  Of je namelijk nu paddo's of magische truffels consumeert, beide trips zullen vrijwel hetzelfde zijn - mits je dezelfde hoeveelheid psilocybine binnenkrijgt. Een trip met paddenstoelen of truffels begint meestal met een enorm gevoel van euforie, gevolgd door hallucinaties en gevoelens van eenheid. 

Een belangrijk probleem waarbij psilocybe truffels (een andere naam voor magic truffels) en paddo’s verschillen, is in hoe potent ze kunnen zijn. In realiteit is een dosis magic truffels vaker eenvoudig te berekenen en is dus ook het effect van de trip wat beter te voorspellen bij magic truffels dan bij paddo’s. De reden waarom dit zo is, is dat paddenstoelen veel meer water bevatten, maar ook omdat ze de neiging hebben om tot verschillende groottes te groeien, waardoor de concentratie psilocybine van de ene naar de andere varieert. Magic truffels zijn in dit opzicht veel stabieler en dus makkelijker te doseren. Lees hierover ook onze pagina: dosering magic truffels

Er zijn echter psychonauten die beweren dat paddo's meer visuele effecten produceren dan magic truffles, of dat paddo’s beter zijn om een intensievere trip te realiseren. Aan de andere kant heb je weer psychonauten die precies het omgekeerde zeggen. Theoretisch kunnen we er echter vanuit gaan dat psilocybine in beide producten precies hetzelfde doet, maar zoals we weten bij psychedelische middelen, kan mindset voor een enorm verschil zorgen. Kortom: een klein beetje self-fulfilling prophecy is misschien aan de orde. 

Wil je ook ontdekken hoe magic truffels je de trip van je leven kunnen bezorgen? Neem dan eens een kijkje bij ons geweldige aanbod magic truffles. We hebben ze namelijk in alle soorten en maten! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.